Workshops "Hoe om te gaan met mijn hoogsensitiviteit?"
2024 zal ik opnieuw starten met een reeks van 4 workshops voor hoogsensitieve mannen en vrouwen die graag praktisch willen leren wat hun hoogsensitiviteit betekent in hun leven.
Data voor 2024:
Najaar 2024: woensdagvoormiddag 2 oktober, 16 oktober, 6 november, 27 november.
We starten telkens om 9 uur, je kan al toekomen vanaf 8.30 uur en op het gemak je wat installeren en al rustig een kopje thee of koffie drinken. We werken tot 12 uur.
Nossegem:
Telkens op een Woensdagvoormiddag
Wil je er graag bij zijn? Stuur me dan nu een mailtje en ik bezorg je de reservatiegegevens!
Wat kan je verwachten en wat niet?
We gaan "werken" in een kleine groepjes. We gaan actief aan de slag met onze ervaringen, met ieder zijn verhaal. We gaan op zoek naar wat ons beperkt in ons leven mbt onze hoogsensitiviteit. Waar hebben we last van, wat loopt moeilijk. Maar tegelijkertijd gaan we op zoek naar wat onze kwaliteiten zijn en hoe we die positief kunnen inzetten in ons leven. We gaan theorie omzetten in praktijk. Je krijgt boekentips. Je krijgt huiswerkopdrachtjes mee. Ik informeer je over de nieuwe strekkingen ivm hoogsensitiviteit, je krijgt handvaten.
Een veelgehoorde vraag is of je al met zekerheid moet weten of je hoogsensitief bent of niet. Wees gerust, de meeste deelnemers zijn "twijfelaars". En zekerheid is er eigenlijk nooit. Maar alles wat je aangereikt krijgt, is voor iedereen een opsteker. Je zal vooral goed geïnformeerd worden over wat hoogsensitiviteit is en je gaat ook een heleboel tips krijgen die vooral gaan over zelfzorg. Zeg nu zelf … dat kan nooit slecht zijn ;-)
Ben je ouder en zit je soms met je handen in het haar? Je bent er bijna zeker van dat 1 of meerdere van jullie kinderen hoogsensitief zouden zijn en je wil graag jouw kennis verhogen. Je wil graag handvaten krijgen over hoe om te gaan met jouw kind thuis en buitenshuis ivm zijn of haar hoogsensitiviteit? Wel, dan kunnen deze workshops ook voor jou een mooie opsteker zijn om meer te weten te komen over de toch wel andere aanpak van hoogsensitieve kinderen en jongeren in jullie gezin!
Echter, werk jij in de zorg? Met kinderen, jongeren of volwassenen? Werk jij in het onderwijs met kleuters, lagere schoolkinderen of jongeren/ jong volwassenen? Ook dan zal dit groepje een meerwaarde zijn voor jou! Namelijk: "Hoe kan ik anders kijken naar de doelgroep waar ik mee werk? Wat heeft een hoogsensitief kind in de klas vooral nodig? Hoe kan ik "probleemgedrag" anders leren begrijpen vanuit hoogsensitiviteit? Hoe ga ik het gesprek met (hoogsensitieve) ouders aan? Hoe leg ik hen uit wat ik zie of ervaar? Hoe kan ik met mijn team gaan spreken over wat hoogsensitiviteit kan betekenen in onze leefgroep of klas, op school … of hoe kan ik zelf als hoogsensitieve leerkracht of zorgverlener overeind blijven en mijn bevlogenheid voor mijn job behouden?"
Spreek zeker met je teamverantwoordelijke over deze workshops en misschien kan je wel binnen jouw diensturen en met facturatie aan jouw organisatie ook deze workshops volgen. Ik zorg er samen met jou voor dat je nadien kan terugkoppelen naar jouw team.
Opgelet!
Het is geen therapie. We gaan niet in de diepte. We blijven bij ons thema. We houden het afgegrensd. Uiteraard gaan we wel stilstaan bij wat deze workshops met jou doet en is persoonlijke inbreng een must! Ieder komt met zijn verhaal en dat kan best wel heftig zijn. Het groepje heeft vooral zijn nut als iedereen zijn inbreng kan en mag hebben, vanuit zijn leven. Maar wees gerust: Overprikkeling gegarandeerd na de workshop ;-)
Het groepje is instapbaar voor cliënten die wél reeds in therapie zijn of geweest zijn, maar evengoed voor mensen die niet op zoek zijn naar therapie, maar die wel op zoek zijn naar tools. Het groepje is ook instapbaar voor mensen die mij persoonlijk kennen. Het groepje vind bij mij thuis plaats, aan de keukentafel, dus we stappen uit de therapie-context. Uiteraard zullen we in groep wel afspraken maken over veiligheid en vertrouwen. Dat wat er besproken wordt in groep, blijft ook in de groep.
Waarom dit groepje?
Ik werk ontzettend graag met hoogsensitieven. Hun verlangen naar dingen écht te willen begrijpen, hun vermogen om aan diepgaande verwerking te doen, de snelheid waarmee zij de aangeboden hulp onder de knie krijgen en het enthousiasme waarmee zij de theorie omzetten in de praktijk is zo een deugddoend proces. Ik geloof dan ook dat een psychotherapeutisch proces is niet steeds nodig is voor hen of dat dit soort groepje prefect kan naast een psychotherapeutisch proces. Ik merk ook dat sommige hoogsensitieve mensen op hun honger komen te zitten ivm het ontmoeten van gelijkgestemden. Die plek wil ik ook graag schenken. Ik geloof in de kracht van gelijkgestemden samen te brengen en de kracht van de groep te gebruiken in het versterken van elkaars talenten.
Hoe in te schrijven?
Je mailt me jouw gegevens door op en ik mail je de verdere gegevens ivm overschrijving:
Kostprijs?
Voor 4 workshops van telkens 3 uur is de totale kostprijs 220 euro
Plaats:
Guldendelle 15, 1930 Nossegem
Wil je zelf graag een groepje starten bij jou thuis of in jouw praktijk? Jij zoekt een groepje van minimum 6 deelnemers. Jij regelt alle logistieke en praktische dingen voor de workshop en ik kom tot bij jou, thuis aan de keukentafel of in jouw praktijk. Wil je hier graag meer over weten? En jouw eigen deelname is gratis! Mail me en ik bezorg je de details.
Passen deze data jou niet of wil je graag de nieuwe data kennen, stuur me een mailtje aub. Wil je graag jouw eigen voorkeur aangeven voor een nieuw groepje, opdat je zeker zou zijn dat je kan deelnemen (opgelet: de groepjes kunnen enkel overdag plaatsvinden, voor of namiddag), laat het me weten en ik hou hier rekening mee!
Komt jouw mutualiteit tussenbeide voor een terugbetaling bij een psychotherapeut, dan kan ik ook de workshops voor jou invullen op jouw terugbetalingsformulier (dat kan je terugvinden op de site van jouw mutualiteit).
Wat komt er aan bod?
Theoretisch kader: Wat is hoogsensitiviteit? Wat is hooggevoeligheid? En het verschil tussen beiden. Millimetertheorie. Schrijfopdrachten. Ik en mijn talenten. Stresssysteem. Hoe maak je een SOS rugzak? Omgaan met complimenten. De fanclub. De Orchidee. Wat is goed voor mij? Waar heb ik deugd van? Mildheid. De "Wauw, ik ben geweldig-doos!" En nog veel meer ...
Wat komt er aan bod?
Theoretisch kader: Wat is hoogsensitiviteit? Wat is hooggevoeligheid? En het verschil tussen beiden. Millimetertheorie. Schrijfopdrachten. Ik en mijn talenten. Stresssysteem. Hoe maak je een SOS rugzak? Omgaan met complimenten. De fanclub. De Orchidee. Wat is goed voor mij? Waar heb ik deugd van? Mildheid. De "Wauw, ik ben geweldig-doos!" En nog veel meer ...
Ondanks mijn opnamestop, beschouw ik cliënten die hebben deelgenomen aan de workshops ook als "oude" cliënten. Wat betekent dat ook zij voortaan voorrang hebben en wel in aanmerking komen tijdens of na de workshops om een individueel traject op te starten.