Aromatherapie

Ikzelf ben al meer dan 18 jaar overtuigd van het nut van Aromatherapie:

  • Enerzijds fysiek: medicinaal bij winterkwalen, allergieën, slaapproblemen, weerstandsverhoging, ...
  • Anderzijds emotioneel: bij angst, nachtmerries, concentratieproblemen, depressie, futloos, stress, spanning, ...
Ikzelf gebruik het al jaren voor mezelf en bij onze kinderen heb ik mogen vaststellen dat een heleboel problemen verminderen, zelfs verdwijnen. Een paar druppels op het geursteentje of in de verstuiver kunnen heel wat onheil voorkomen.
 
Het is echter geen wondermiddel. Ik heb de etherische oliën en hun werking leren kennen via een goeie vriendin van mij die aromatherapeute is.
 
Psychotherapie en aromatherapie kunnen elkaar ondersteunen, zelfs tegelijkertijd, met het nemen van anti-depressiva of slaapmedicatie. Er zijn namelijk ook etherische oliën voor mentale onrust, slapeloosheid, depressie, stress, ... en dus zeer aanvullend bij psychotherapie.
 
Doorheen de jaren ben ik dan ook steeds vaker de etherische oliën beginnen te gebruiken in de praktijk.
 
Wil je graag meer weten over de werking van Aromatherapie? Maandelijks geef ik in mijn praktijk een uitgebreide uiteenzetting geven over Etherische Olie en hun werking. Wat komt aan bod? "Wat is Aromatherapie, hoe werkt het, hoe gebruiken, het nut en de behandeling …"Ik overloop samen met jullie het aanbod van etherische oliën. De uiteenzetting kost 25 euro
Inschrijven is verplicht! 
 
Je plaatsje reserveren kan via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
De uitleg duurt ongeveer 3 uur met een drankje en hapje erbij. In kleine groepjes van ongeveer 5 personen. Je kan uiteraard vrienden, familie of je collega's meebrengen. Iedere aanwezige krijgt een goed gevulde goodiebag mee naar huis! Wil je graag de data kennen van de volgende uiteenzetting, stuur me dan even een mailtje en ik bezorg je die! Ik kan je alvast vertellen wat de data worden, namelijk :
 
 Wil je graag meer weten over de werking van Aromatherapie?
 
 Zie hier de data:
 
 
 Zaterdagnamiddag 19 november van 14 uur tot 17.30 uur
 
OF
Zondagnamiddag 22 januari 2023 van 14 uur tot 17.30 uur
 
 
 
PS: Ben je in het verleden al naar de aroma-uitleg komen luisteren en wil je liever gewoon even langs komen om samen de olietjes nog even te overlopen? Geef gerust een seintje en dan zoeken we samen een geschikt moment dat je even kan langs komen 😉
 
NIEUW!!!!!!!  In samenwerking met "Hemel en Aarde" zal er ook een workshop doorgaan in het najaar. Dit bij mij thuis (Guldendelle 15 te Nossegem). De workshop wordt gegeven door Isabelle De Grande. 
 
‘ONTSPANNEN EN ONTSTRESSEN MET AROMATHERAPIE’
 We leven in een hectische tijd. Alles moet snel gaan, de lat ligt hoog en er wordt veel van ons verwacht. Niet iedereen kan evengoed met die druk om. Mensen klagen over spanningspijn (nek en schouders), slapeloosheid, hoofdpijn (watten of mist in je hoofd), … kortom stress en spanning in heel je lijf voelbaar. In je zoektocht naar oplossingen kan je botsen op AromaTherapie. Deze holistische remedie is heel krachtig om in te zetten bij allerhande stressklachten. In deze workshop zetten we heel wat etherische oliën op een rijtje die kunnen gebruikt worden om te ontspannen. Heel wat oliën hebben een ontspannende werking maar waar zitten de verschillen nu precies en vooral welke olie past best bij mij en kan ik optimaal gebruiken voor mijn klacht. Na het ruiken van de verschillende etherische oliën maken we drie mooi afgewerkte producten. Elk maakt heel persoonlijke productjes met de geuren die je aangenaam vindt. We maken een neusstick, een aromaroller en een kamerspray. Voor wie kan deze workshop interessant zijn: iedereen die last heeft van spanning en stress, mensen die in de zorg werken en vb voor het snoezel lokaal op zoek zijn naar ontspannende etherische oliën, mensen die op zoek zijn naar extra ondersteuning bij ontspanning en meditatie, ontspannende geuren in je praktijk.
Ken je graag de datum van deze workshop, dan mag je gerust een mailtje sturen naar Isabelle of mij.
 

Workshop

Prijs: €35,00 alle materiaal en ingrediënten inbegrepen. 3 mooi afgewerkte producten in de prijs inbegrepen. Waar: Guldendelle 15, Nossegem

Gelieve in te schrijven bij Isabelle op volgend mailadres:

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Aromatherapie versus Psychotherapie


Waarom gebruik ik soms aromatherapie in combinatie met de gesprekstherapie?
Het aroma van de etherische oliën heeft een grote invloed op onze stemmingen en emoties zoals depressie, woede, slaapproblemen, stress, verdriet, angsten, nachtmerries, …

Nu, sinds de Corona-maatregelen gebruik ik bij iedere psychotherapiesessie steeds de verstuiver. Dit is voornamelijk om de ruimte te ontsmetten en te zuiveren. Tegelijkertijd kan ik ook iets in de verstuiver doen om de immuniteit te versterken. 

Je kan aromatherapie inzetten voor iedereen. Zowel baby’s, kinderen, vrouwen, mannen en ouderen.

Regelmatige behandelingen met etherische olie draagt bij tot een opvallende verbetering bij deze klachten. Maar ook gewoon in het algemeen, bij andere klachten. (verkoudheid, oorpijn, droge hoest, keelpijn, weerstand opbouwen, …)

Maar wat zijn etherische oliën?
Etherische olie is de geurende olie die gewonnen wordt uit planten. 

In het oude Egypte wist men al dat je uit bloembladen, takjes, zaden en hout heilzame oliën te destilleren. In onze haastige maatschappij is aromatherapie opnieuw ontdekt als holistische geneeswijze, die hulp kan bieden bij ieders behoefte aan ontspanning, innerlijke balans en natuurlijke genezing.

Hoe verloopt hun werking?
Etherische oliën worden goed opgenomen door de huid. En via de huid komen ze in de bloedbanen terecht. Fysiologisch gezien hebben de oliën niet alleen invloed op de functie van de organen en de weefsels, maar ook op de zenuwbanen die de organen en de weefsels beheersen. Ze hebben een positieve invloed op het lichaam.

Bovendien zijn er oliën die antiseptisch en antibacterieel werken, deze kunnen dan weer goed worden ingezet om het immuunsysteem te stimuleren. 

Het herstel van de emotionele balans kan ook fysieke klachten wegnemen of verminderen. Daarom is Aromatherapie een verademing voor lichaam en geest.

Aromatherapie en Hoogsensitiviteit?

HSP´s (hoogsensitieve personen) hebben een zeer fijngevoelig zenuwstelsel. 

Zenuwen en zintuigen vangen subtiele signalen op, die in de hersenen verwerkt worden. HSP’s zijn gevoelig tot zeer gevoelig voor geuren. Sommigen krijgen hoofdpijn of hebben last van allergische reacties als ze bepaalde geuren inademen. .  HSP-kinderen ervaren alles heel sterk en hebben vaak extra aandacht en rustmomenten nodig om alles los te laten. Daar kan aromatherapie, het verstuiven van etherische olie, bij helpen!