Aromatherapie

Reeds een aantal jaren ben ik zelf overtuigd van het nut van Aromatherapie:

  • Enerzijds medicinaal bij winterkwalen, allergieën, slaapproblemen, weerstandsverhoging, ...
  • Anderzijds bij angst, nachtmerries, concentratieproblemen, depressie, futloos, stress, spanning, ...
Ikzelf gebruik het al jaren voor mezelf en bij onze kinderen heb ik mogen vaststellen dat een heleboel problemen verminderen, zelfs verdwijnen. Een paar druppels op het geursteentje of in de verstuiver kunnen heel wat onheil voorkomen.
 
Het is echter geen wondermiddel. Ik heb de etherische oliën en hun werking leren kennen via een goeie vriendin van mij die aromatherapeute zelf is.
 
Psychotherapie en aromatherapie kunnen elkaar ondersteunen, zelfs tegelijkertijd, met het nemen van anti-depressiva of slaapmedicatie. Er zijn namelijk ook etherische oliën voor mentale onrust, slapeloosheid, depressie, stress, ... en dus zeer aanvullend bij psychotherapie.
 
Doorheen de jaren ben ik dan ook steeds vaker de etherische oliën beginnen te gebruiken in de praktijk. Eerst en vooral om een aangename sfeer te scheppen, een ontspannen geurtje, maar daarnaast kunnen de cliënten ook met hun vragen bij mij terecht.
 
Wil je graag meer weten over de werking van Aromatherapie? Maandelijks geef ik in mijn praktijk een uitgebreide uiteenzetting geven over Etherische Olie en hun werking. Wat komt aan bod? "Wat is Aromatherapie, hoe werkt het, hoe gebruiken, het nut en de behandeling …"Ik overloop samen met jullie het aanbod van etherische oliën. De uiteenzetting kost 15 euro. Je plaatsje reserveren kan via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De uitleg duurt ongeveer 3 uur met een drankje en hapje erbij. In kleine groepjes van ongeveer 8 personen. Je kan uiteraard vrienden, familie of je collega's meebrengen. Iedere aanwezige krijgt een goed gevulde goodiebag mee naar huis!Wil je graag de data kennen van de volgende uiteenzetting, stuur me dan even een mailtje en ik bezorg je die!
 
PS: Ben je in het verleden al naar de aroma-uitleg komen luisteren en wil je liever gewoon even langs komen om samen de olietjes nog even te overlopen? Geef gerust een seintje en dan zoeken we samen een geschikt moment dat je even kan komen kijken 😉