Selfness

Heb zonet een grappig artikel gelezen in de Flair van vorige week: "De nieuwe trends voor 2012"

En wat lees ik daar. Eén van de trends voor het komende jaar "Na de wellness, nu de selfness".
Zalig woord vind ik dat! "Selfness"

Ze beschrijven hoe ze tot dat woord komen: "In de wellness verwen je je lichaam, maar ook je geest verdient wat aandacht. Selfness is dus: bezig zijn met je innerlijk. Wellness is only skin deep, maar selfness gaat veel verder. Wat wellness is voor je lichaam, is selfness voor je geest."

Maar waarom wordt het dan dé trend voor 2012? Ze leggen het in Flair voor ons uit: "Het is altijd zinvol om op zoek te gaan naar dingen in jezelf die beter kunnen. Ben je altijd onzeker? Of worstel je met jaloezie? Ga eens op zoek naar de oorzaak, ga graven in jezelf en doe er dan iets aan. Het is absoluut geen schande om daarvoor ook bij een psycholoog langs te gaan. Topsporters, BV's: ze gaan allemaal naar een psycholoog of een mental coach, en ze komen daar ook vrolijk voor uit. Waarom zou jij dat dan niet doen als je met iets zit?"

Wel, dat vind ik nu eens mooi en simpel uitgelegd. Ik zou het niet beter kunnen zeggen. Gewoon. Normaal. Niks mis mee, niks vreemds of geks.

En dat wens ik iedereen van harte toe. Het doorbreken van het taboe. Therapie is normaal. Het is de wellness voor onze geest.

Ik kan dus deze trend alleen maar bejubelen. Lang leve 2012! Dat is pas een drempelverlagend artikel! Dank u Flair.

En dan nu: met z'n allen naar de psychotherapeut! :)