Ik hou van mij

Volgende songtekst en nummer kwam ter sprake in een sessie met een cliënt. Ze vroeg me om het op te schrijven "wie weet kan het anderen ook wel helpen". De inhoud raakt inderdaad de essentie. Stil worden bij jezelf. Stilstaan bij jezelf. Jezelf graag zien. En dat ook tegen jezelf mogen, kunnen, durven zeggen. Niet evident. Soms zelfs onmogelijk om met jezelf te moeten leven. Soms is het een levenslange weg. "Ware liefde begint bij jezelf" klopt natuurlijk wel. Maar een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen is uiteraard een veel gehoorde klacht. Als je ergens in je leven te horen hebt gekregen "jij bent niet de moeite waard" dan kan dat als een sluipend gif zich gaan wortelen in de kern van je lijf, je ziel of je geloof.

Dus daarom dit lied. Om er even bij stil te mogen staan: 

Harrie Jekkers - Ik hou van mij

Harrie Jekkers Ik hou van mij

Ik hou van .. mij
hoor je nooit zingen
ik hou van mij
word nooit gezegd
maar ik hou van mij'
ga ik toch zingen
want ik hou van mij, van mij alleen 
en ik meen het echt 

Ik hou van mij
want ik ben te vertrouwen
ik hou van mij
van mij kan ik op aan
ik hou van mij
op mij kan ik tenminste bouwen
ik hou van mij
en ik laat mij nooit meer gaan

Ik blijf bij mij
en niet voor even
ik blijf bij mij
voor eeuwig en altijd
ben zelfs bereid 
m'n leven voor mezelf te geven
ik blijf bij mij
totdat de dood mij scheidt

Ik hou van jou' 
zeg ik soms ook wel
ik hou van jou..schat
en ik meen het echt'
maar ik hou van jou' zeg ik 
alleen maar voor de spiegel
zo komt ik hou van jou 
weer bij mezelf terecht

Ik hou van mij, van mij, van mij
en van geen ander
want ik ben verreweg de leukste die ik ken 
ik hoef mezelf zo nodig 
voor mij niet te veranderen
ik hou van mij, mezelf 
gewoon zoals ik ben
Want ik hou van jou 
betekent meestal
schat hier heb je m'n problemen
los maar op 
ik leef in een hel
en verwacht van jou de hemel' 
ja, jij geeft de hel weg
dankjewel zeg
rot lekker op

Dat hou van een ander,
dat heb jij alleen maar nodig
omdat je niet genoeg kan houden van jezelf
hou van jou joh,
maak de ander overbodig
ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf.

Want ik hou van jou
is niet de sleutel tot de ander
maar ik hou van mij
al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt
die geeft pas echt iets kostbaars
als hij ik hou van jou
tegen een ander zegt.

En dan hier ook het liedje zelf!

{youtube}RPhn9g6SEIU{/youtube}